Volg ons Contact

Volg ons

Volg Old BASICS op de sociale media: zo blijf je op de hoogte van ons nieuwe assortiment en geven we je inspiratie en informatie.Nieuwsbrief

 
Privacyverklaring (PDF) Cookieverklaring (PDF) Algemene voorwaarden (PDF)

Algemene voorwaarden & werkwijze bij Old BASICS

Prijzen

Alle prijzen op deze website zijn in euro's inclusief BTW. De prijzen van de producten zijn gebaseerd op het zelf ophalen van de artikelen in de loods (prijzen zijn 'af loods' Kootwijkerbroek). Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten. Aangezien in uitzonderlijke gevallen twee bestellingen elkaar kunnen kruizen op de website, kan het voorkomen dat meerdere mensen hetzelfde artikel bestellen. De eerste koper heeft dan het eerste recht op dit artikel.

Afhalen of bezorgen via meubeltransporteur

De producten die op voorraad zijn, kunnen worden afgehaald bij onze loods. Op de website vind je het bezoekadres en de openingstijden (wel even goed kijken, want we zijn niet elke dag open!).

Als je wilt dat de producten bezorgd worden, is dat ook mogelijk. Wij hebben geen eigen transport, maar kunnen dit wel organiseren via een goede meubeltransporteur. De transportkosten zijn afhankelijk van grootte van het object en afstand. Tijdens het doorlopen van het besteltraject in de webshop worden automatisch de juiste transportkosten berekend. Deze berekening is gebaseerd op leveringen in Nederland (excl. de Waddeneilanden) of voor België. Transportkosten naar de Waddeneilanden en voor andere landen zijn op aanvraag. Hiervoor kun je met ons contact opnemen.

Levering via een meubeltransporteur is op werkdagen en binnen op begane grond (dus zonder trappen of andere obstakels en met normale doorgang). Het meubel moet wel op een gewone manier het huis in gebracht kunnen worden. Check daarom vooraf altijd goed de maten van het meubel en de doorgang in huis. Het naar een verdieping brengen is enkel mogelijk indien er in het gebouw een lift aanwezig is, waar het meubel in past.

Planning afleveringsdag

Nadat het meubel bij ons opgehaald is, gaat de transporteur de routes inplannen. De meubeltransporteur neemt vooraf rechtstreeks telefonisch contact op om de leverdag af te stemmen.

Na je akkoord/ betaling om het meubel via de transporteur te transporteren is het annuleren van dit transport NIET meer mogelijk, omdat het meubel dan al onderweg is naar de transporteur!

Wij raden je aan om het product altijd vooraf te komen bekijken in onze loods in Kootwijkerbroek. Laat ons weten dat je komt, dan zorgen we dat het product voor je klaar staat.

Mocht een bestelling om wat voor reden dan ook retour gestuurd worden via de transporteur, zijn deze retour-transportkosten voor je eigenrekening.

Old BASICS is niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen die ontstaan als je zelf het vervoer organiseert.

Versturen per post

Pakketpost: Kleine artikelen van maximaal 50x50x100 cm die niet zwaarder zijn dan 10 kg (incl. verpakking), kunnen via de PostNL verstuurd worden (eigen risico koper). De verzendkosten bedragen € 10 per pakket.

Voor grotere of zwaardere pakketten is de prijs op aanvraag. Niet alle producten kunnen als pakketpost verstuurd worden. Indien het product te groot of te kwetsbaar is voor transport via Post NL, dan kan het worden afgehaald of via de meubeltransporteur gebracht worden.

Deze verzendkosten gelden voor Nederland en zijn onder voorbeheoud van prijswijzigingen. De kosten van verzending per post naar het buitenland zijn op aanvraag. Mocht de bestelling om wat voor reden dan ook retour gestuurd worden, zijn de retour verzendkosten voor jouw rekening.

Betaling

Bij het afhalen van producten in onze loods kun je ter plaatse betalen (contant of PIN).

Bij bezorging van de meubelen via een meubeltransporteur vragen wij vooruitbetaling van de meubelen. De transportkosten worden aan Old BASICS betaald via vooruitbetaling.

Bij verzending van producten via PostNL vragen wij vooruitbetaling van de producten en de verzendkosten.

Zolang het product niet volledig betaald is blijft het eigendom van Old BASICS.

Betalingen via de webshop kunnen via een Ideal-betalingslink gedaan worden. Dit is de snelste manier van afrekenen. Het bedrijf Mollie handelt deze betalingen af voor Old BASICS.

Daarnaast is betaling via bankoverschrijving mogelijk. De levertijd van bestellingen die via overschrijving betaald worden, is wat langer deze minder snel bij ons binnen zijn dan de Ideal-betalingen.

Retour

Via de website/webwinkel bestelde artikelen kunnen retour gestuurd worden binnen 14 dagen na ontvangst. Het retoursturen moet vooraf schriftelijk aangemeld worden via info@old-basics.nl en het product dient zorgvuldig verpakt en onbeschadigd bij Old BASICS aan te komen. Beschadigde of gebruikte artikelen nemen wij niet retour! Verzendkosten van retourneren (via PostNL of een meubeltransporteur) zijn altijd voor rekening van de koper. Let op: de transporteur haalt het meubel retour op begane grond.

Deze retourregeling van bestellingen via webwinkel geldt alleen voor artikelen die via onze transporteurs of PostNL afgeleverd worden. Artikelen die die in de loods besteld/gekocht worden of die afgehaald worden in de loods kunnen niet retour gestuurd worden. Op maat gemaakte meubels (individueel maatwerk) worden niet retour genomen.

Garantie

De oude en doorleefde uitstraling is juist het unieke sfeerbepalende element van onze (oude) meubelen. In onze loods kun je de producten vooraf komen bekijken, wij geven geen garanties achteraf.

We controleren de originele oude meubelen bij inkoop, maar we kunnen geen garantie geven dat al onze meubelen 100% houtwormvrij zijn. Bij onder andere bouwmarkten zijn producten te koop om meubels eenvoudig en effectief hiertegen te behandelen.

Een groot deel van de meubels zijn van hout. Hout is een natuurproduct en werkt altijd! Dit betekent dat, bijvoorbeeld onder invloed van wisselende temperaturen en vochtgehaltes (verwarming, vocht e.d.), kiertjes en scheurtjes kunnen ontstaan. Let op: Bij vloerverwarming is de kans op droogtescheurtjes aanzienlijk groter! Ook vochtige ruimtes (bijvoorbeeld in oudere huizen die niet geïsoleerd zijn of bij lekkage) kan ook werking/ uitzetting van hout of oxideren van ijzer veroorzaken, controleer dit alvorens de meubelen te plaatsen.

Old BASICS is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van hout en of ijzer.

Tips: Je kunt het werken van hout minimaliseren door de meubels niet te dicht bij vochtige plekken of een verwarming te plaatsen en bij droge lucht waterreservoirs aan de verwarming te hangen.

Aansprakelijkheid

Old BASICS aanvaardt als leverancier geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door gebruik, verkeerd gebruik of misbruik van onze producten.

Ontwerpen, afbeeldingen en teksten

Old BASICS behoudt de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de door haar verstrekte ontwerpen, afbeeldingen, tekeningen en dergelijke. Onze ontwerpen mogen niet zonder onze nadrukkelijke toestemming door anderen gebruikt of nagemaakt worden.

Teksten en prijzen zijn onder voorbehoud van drukfouten.

Afbeeldingen en teksten van onze website mogen niet zonder onze toestemming gebruikt worden.

Onze foto's worden met grote zorgvuldigheid gemaakt. We plaatsen meerdere foto's van elk item om een zo duidelijk mogelijk beeld van het product te geven. Het kan zijn dat de kleuren in de werkelijkheid afwijken van de weergave op je scherm. Old BASICS is niet aansprakelijk voor deze afwijkingen.

Privacy Policy

Wanneer je een bestelling plaatst, hebben wij de gevraagde gegevens nodig om de bestelling af te handelen en contact met je op te nemen. Old BASICS verstrekt deze persoonlijke gegevens NIET aan derden, die niet zijn betrokken bij het uitvoeren van de bestelling. Wij gaan vertrouwelijk om met deze persoonsgegevens.

 

Maatwerk 

Maatwerkmeubels worden op maat voor de klant gemaakt. Bij het doen van een bestelling van meubels op maat vragen we een aanbetaling van 1/3 van het bedrag, dit is tevens de bevestiging van je bestelling. Wanneer de meubels klaar zijn, wordt het restant betaald bij het bezichtigen en/of afhalen in onze loods of voor transport via derden. Dit laatste kan via Ideal of overschrijving.

Door het doen van een bestelling en aanbetaling aanvaard je het bestelde maatwerkmeubel af te nemen tegen de afgesproken prijs. De aanbetaling wordt niet terugbetaald.

Levertijd

Onder de levertijd wordt verstaan de tijd vanaf het doen van de aanbetaling (en daarmee de bevestiging van de bestelling) tot het moment dat het meubel bij Old BASICS (Loods in Kootwijkerbroek) afgeleverd wordt. Dit is dus exclusief de tijd die je zelf nodig hebt of de meubeltransporteur nodig heeft om het meubel bij je thuis te brengen.

De meubels worden met de hand per stuk op maat gemaakt. Opgegeven leveringstermijnen zijn indicatief en kunnen door onvoorziene zaken afwijken van de werkelijke levertijd. Rond feestdagen en de zomervakantie kan de levertijd uitlopen wegens seizoenspieken en vrije dagen. Een overschrijding van deze indicatieve leveringstermijn geeft de klant geen recht tot ontbinding en/of schadevergoeding.

Uitstraling en afwerking

De maatwerkmeubels van ijzer en van hout worden met de hand gemaakt en geschilderd; de ambachtelijke uitstraling is de charme van deze meubels. Het oude hout kan hier en daar gebruikssporen vertonen en ook het ijzer kan kleine oneffenheden hebben, die kermerkend zijn voor het materiaal en de ambachtelijke verwerking. In onze winkel zijn altijd diverse op maat gemaakte meubels te zien, om een goede indruk te geven van het eindresultaat.

Tip: Omdat kleuren op een computerscherm kunnen afwijken van de werkelijkheid, is het zeer verstandig de kleuren te checken in een verfwinkel of bouwmarkt bij jou in de buurt. We werken met RAL kleuren; nagenoeg elke verfwinkel heeft kleurenwaaiers met RAL kleuren ter inzage.

Garantie maatwerk

Bij een bestelling van een meubel op maat worden de details besproken en genoteerd; op basis hiervan wordt het meubel gemaakt. We doen onze uiterste best een prachtig product voor je te maken, waar je lang plezier van hebt. We werken met natuurlijke materialen zoals hout en ijzer. Het is een algemeen kenmerk van deze materialen, dat ze kunnen werken onder invloed van temperatuur en luchtvochtigheid. Old BASICS is niet aansprakelijk voor de natuurlijke werking van houten/ of ijzer. Bij het algemene stuk over garantie, vind je tips om de werking van bijvoorbeeld hout te beperken.

Zoals bij elk bedrijf waar mensen werken, kan er natuurlijk ook bij ons iets mis gaan. Als dat zo is, neem dan gerust contact met ons op om dit te bespreken. We zullen ons uiterste best doen om foutjes en misverstanden snel en netjes op te lossen en te leren van deze ervaring.

Retour

Volgens opdracht gemaakte maatwerkmeubels worden niet retour genomen.

Mocht je nog vragen/opmerkingen hebben m.b.t. de voorwaarden, dan kunt je altijd contact met ons opnemen.